Ограниченията за Турция и още около 160 страни ще важат засега до 31

...
Ограниченията за Турция и още около 160 страни ще важат засега до 31
Коментари Харесай

Германия удължи до края на август пътуванията до Турция

Ограниченията за Турция и още около 160 страни ще важат към този момент до 31 август. Турция, която е на трето място измежду обичаните туристически дестинации на германците (след Испания и Италия), е изключително наранена от наложените ограничавания, съобщи радио " Дойче веле ".

„ Германия ще съгласува с Европейски Съюз решенията, които взима. Ще можем да направляваме вируса единствено в случай че действаме в унисон “, съобщи външният министър Хайко Маас след среща с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу. Двамата министри са обменили доста информации, а данните следва да бъдат предоставени на немското Министерство на здравеопазването. Надеждите и от двете страни са, че отварянето скоро ще стане допустимо. Но както Германия, по този начин и Европейски Съюз се управляват от настоящите данни за степента на разпространяване на болестта в обособените страни. По-рано тази седмица Брюксел отмени рестриктивните мерки за пътешестване до редица страни отвън Европейски Съюз, само че Турция не беше измежду тях.  

Маас увери, че обстановката ще се следи от време на време – на всеки две седмици ще се организират постоянни съвещания. По думите му „ Въпросът е да се подсигурява сигурен туризъм във времената на пандемия “. Водеща за решението на федералното държавно управление ще бъде оценката на института „ Роберт Кох “.

И Чавушоглу акцентира, че за Турция здравето остава най-важното – и тук националността няма никакво значение. Турция е изпълнила критериите за анулация на рестриктивните мерки и е предоставила съответните данни. „ Готови сме да посрещнем нашите другари от Германия “, увери първият турски посланик.

Анкара чака немските туристи

Турският външен министър упрекна Европейски Съюз, че употребявал „ политически претекстове “, за да поддържа рестриктивните мерки за пътувания до Турция. Според Чавушоглу, някои от страните, за които към този момент не важат ограничавания, са с по-лоши индикатори от Турция. „ От това разбираме, че решението е политическо “, уточни той и увери, че Турция е сигурна страна и, сходно на Германия, е измежду водещите страни в здравната сфера.

През май Турция е приела едвам 30 000 туристи, което е с 99,3 процента по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година. През първите 5 месеца на годината броят на туристите в Турция е понижен с 66,3 %. Миналата година отпуската си в Турция са прекарали над пет милиона германци.

В момента в Турция са в действие редица разпореждания, ориентирани към гарантирането на сигурността на туристите: на плажовете има изискване за съблюдаване на отдалеченост, на басейните се оферират единствено опаковани пешкири, с термокамери се следи за нараснала температура. Правителството е създало сертификационна стратегия, в която ресторантьорите и хотелиерите могат да се включат непринудено. Ограниченията във връзка с Турция ще останат, до момента в който институтът " Роберт Кох " не извади страната от листата с рисковите региони.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР